Kalender Kinderopvang 't Toverbosch

Nieuws

Laatste nieuws

Verven met LOTT!

Groep 1/2 heeft kennisgemaakt met verf. Waar gebruik je verf voor? Hoe wordt het gemaakt? En welke soorten verf zijn er? De kinderen hebben in groepjes zelf verschillende kleuren verf gemaakt, waarna ze het mochten uitproberen op papier.
Wat hebben ze mooie creaties gemaakt!
Chef Kanin

Groep 7/8 heeft vandaag een voorstelling gehad met als onderwerp Chef Kanin - Laat zich niet kisten.
2 spelers van zaak A zijn met de kinderen op een filosofische wijze een kindercrime gaan oplossen. De Zaak A onderzoekt een mysterieuze verdwijning van Astrid Andersson - schrijver van de succesvolle Zweedse kinderboekenreeds Chef Kanin. Na negen boeken vond Astrid het welletjes met Chef, maar ze is spoorloos verdwenen sinds ze dat bekend maakte. Het onderzoek leidt langs familie, Ulla de fanclub, John van de filmmuziek en komt tenslotte uit bij Chef zelf. Wie is de baas in je hoofd? Zijn jouw ideeën van jou? En: bestaat Chef Kanin nu echt? De zaak A betrekt de collega's van groep 7/8 bij de zaak en gaat het gesprek aan over bepaalde vraagstukken binnen het onderzoek.
Enthousiast heeft groep 7/8 meegedaan en geluisterd naar deze voorstelling en achteraf mochten zij natuurlijk nog vragen stellen aan de spelers.
Vernieuwde schoolbibliotheek

een kijkje in onze vernieuwde schoolbibliotheek.
Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het vernieuwen van onze schoolbibliotheek.
Zo is er een rijk assortiment aan boeken bij gekomen, maar zijn er ook veel boeken vervangen. Er zijn boeken toegevoegd voor alle leeftijden binnen onze school, hierbij kan gedacht worden aan eerste leesboeken, voorleesboeken, Engelse boeken en natuurlijk ook informatieve boeken.
Knutselmiddag Homico

Vorige week zijn de hobby en knutseldagen gestart op 't Bossche Hart door Homico. 
De kinderen hebben deze middag geknutseld met verschillende materialen en bestaande voorwerpen. Willy Wonka repen, telefoonhouders, boekensteunen, etc. kwamen voorbij.
Thema afsluiting Leskracht

Groep 5 t/m 8 heeft het thema mijn dorp/stad afgesloten met het presenteren van de zelfgemaakte maquettes aan elkaar.
Doet u ook mee?
Carnaval

Wij wensen iedereen een fijne carnavalsvakantie!
Doorstroomtoets groep 8

Opperste concentratie bij de leerlingen van groep 8. Zij zijn vandaag begonnen met de doorstroomtoets.
Veel succes allemaal!
Letterfeest groep 3

Donderdag 25 januari 2024 hebben we het letterfeest gevierd in groep 3.
De kinderen hebben alle letters geleerd en zo hard gewerkt, dat is een feestje waard!
We hebben allemaal leuke letterspelletjes gedaan en de kinderen echt even in het zonnetje gezet! 
Voorleesontbijt 2024

Woensdag 24 januari 2024 mochten alle kinderen in pyjama naar school komen. Lekker ontbijten in de klas en luisteren naar een mooi verhaal van de leerkrachten, heerlijk!
Agenten op bezoek in groep 1/2

Passend bij het thema 'Agent en Boef' hebben de groepen 1-2A en 1-2B woensdag 17 januari drie agenten op bezoek gehad. Twee vaders en een oma van onze kleuters kwamen vertellen over het politiewerk wat zij doen. Ook mochten we wat materialen, zoals de handboeien en de wapenstok, vasthouden of van dichterbij bekijken. De kinderen hebben het heel erg leuk gevonden.
Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!