Kalender Kinderopvang 't Toverbosch

Kinderopvang 't Toverbosch


Sinds september 2016 is kinderopvang 't Toverbosch gevestigd in basisschool 't Bossche Hart in Bosschenhoofd. Wij bieden flexibele opvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Onze flexibele opvang houdt in dat je alleen opvang afneemt voor de momenten die jullie nodig hebben. We zijn 52 weken per jaar geopend van 7:30 uur tot 18:00 uur. (op aanvraag openen we vroeger)

Wij hebben 1 verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar en 2 groepen BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

Bij het kinderdagverblijf stimuleren we de kinderen van kleins af aan. Leren en ontdekken de kindjes veel van en met elkaar. Onze lieve pedagogisch medewerkster doen elke dag hun uiterste best om alle kindjes van 't Toverbosch een fijne, gezellige en leerzame dag te bezorgen. De allerkleinsten leren veel van de oudste kinderen, de oudste kinderen helpen de kleinsten én de pedagogisch medewerksters waar ze kunnen.
Samen met Puk werken we dagelijks aan verschillende thema's en doen we leuke activiteiten. We gaan er graag even op uit en vieren graag feest!

Ook bij de peuteropvang werken we met Puk. Hij leert ons spelenderwijs van alles, maar vooral zijn we ons ervan bewust dat dit een goede voorbereiding is op de basisschool. Samen de dag openen in de kring, fruit en drinken zoals dat op school ook gaat en natuurlijk werkjes maken. Maar vrij spel, buiten spelen of een spelletje in de gymzaal is ook erg leuk en belangrijk.

Zowel bij het kinderdagverblijf als bij de peuteropvang werken we naast het VVE-programma Uk&Puk ook met 'bewegen met nijntje'. Buiten dat bewegen ontzettend leuk is, is het ook nog eens goed je lichaam. Dat leren wij samen met de kinderen maar al te graag.

Bij de BSO is het van belang dat kinderen weer even tot rust kunnen komen. Na een schooldag met de benodigde informatie, is er bij de BSO iets meer vrijheid. Buitenspelen aan het begin vinden we belangrijk, daarna mogen de kinderen kiezen of zij deelnemen aan de activiteit of liever iets voor zichzelf doen met vriendjes en vriendinnetjes.

Binnen 't Bossche Hart werken we vanuit het kinderdagverblijf en de peuteropvang voornamelijk samen met de kleuterklassen. Voor de kinderen die hier naar school gaan als ze 4 jaar worden is de school al bekend terrein en samen maken we de overstap van de dagopvang naar de kleuterklas zo klein en prettig mogelijk. Korte lijntjes en een goede samenwerking vinden we daarom erg belangrijk. Daar hebben alle kinderen uiteindelijk veel plezier van!

Vanuit de BSO is er contact met alle groepen en leerkrachten. Wij vinden het belangrijk, dat wanneer nodig, er dezelfde regels gelden op school als bij de BSO. Zo blijft het voor de kinderen duidelijk en zorgt dit voor een prettige sfeer.

Wil je meer informatie over onze opvang, kijk dan op de website:
https://www.toverbosch.nl

Natuurlijk mag je ook altijd bellen (06-25262453), mailen (info@toverbosch.nl) of even langskomen om een kijkje te nemen en informatie op te vragen.

Tot snel!
Danielle Dockx en Jorinda van der Weide
Kinderopvang 't Toverbosch